2021. július 28., szerda

Kriszta második napja

Odüsszeusz nyomában - Irány Gozo!
 
Ma még szabadok voltunk, ezért a komppal áthajóztunk Gozo szigetére. Máltán a tömegközlekedés kiváló - mindenhová el lehet jutni, kedvező áron és minden menetrend szerint közlekedik.
Gozo az ország második szigete terület szerint ( a legkisebb Comino) és itt szerintem a világon a legnagyobb az egy főre jutó templomok száma. Ezek közül ma jó néhányat meglátogattunk a Hop on Hop off buszokat igénybe véve.
A sziget fővárosa Victoria vagy régi nevén Rabat. Mai nevét Viktória királynő tiszteletére kapta. Az ország egyébként 1964-ig állt brit fennhatóság alatt. Hangulatos utcáival, parkjaival igazi gyöngyszeme a szigetnek. A legmagasabb pontján emelkedik a Citadella, egy igazi gozitan erőd.
A sziget látványossága még Xlendi Bay, ami egy igazi búvár paradicsom; Dwejra beltengere és hát a napunk fénypontja: Ramla Bay, a part nyugati részén pedig nem más, mint Kalüpszó barlangja található! Komolyan! Az itt élők teljesen meg vannak győződve arról, hogy Odüsszeusz itt szenvedett hajótörést, s a kis öböl nyugati részén található barlang a nimfa barlangja...

 














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése