2021. július 28., szerda

There is an App for That!

Néhány szó a saját kurzusomról:

A tanfolyamot Daniel tartja, egy kanadai srác, aki hat éve él Spanyolországban. Kedves, közvetlen, kompetens. A csoportban 3 lengyel, 4 román és 2 magyar (egy debreceni tanárnő a másik) résztvevő van, mindannyian barátságosak és hamar nyitottak egymás irányába, szóval már az első órán sem volt feszengés vagy kínos csend.

A téma IKT tartalommal van természetesen töltve, a nap nagy részében laptopon dolgozunk, igaz van, aki szemmel láthatólag nem érzi túlzottan komfortosnak az eszköz használatát. Rengeteg weboldallal, applikációval megismerkedtünk - ezek egy részét Yorkban is bemutatták már nekem, volt, amit itthon a digitális oktatás alatt ismertem meg, de akadt két olyan site is, amit még nem használtam és nagyon tetszik mindkettő. 

Nagy hangsúlyt fektetnek a kulturális tapasztalatokra. Minden nap azzal kezdődik, hogy megismertetnek velünk valamilyen tipikusan katalán vagy spanyol hagyományt, ételt, italt - ma például gazpacho-t ittunk, majd egy csak itt kapható csokis italt (nagyon finom volt, képet mellékelem). De bepillantást nyerhettünk olyan hagyományokba is, mint a paradicsomdobálós fesztivál vagy a dead rat throwing :D Igen, ez az, aminek hangzik! 

Tegnap kaptunk jegyet a hop on-hop off városnéző buszra (ami amúgy 30 EUR), két vonalon is végigmentünk, mindkettő egy jó másfél órás út volt, és elvitt a leghíresebb nevezetességekhez. Holnap pedig az egyik negyedben fog végigvezetni minket Paula, aki ott él.  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése