2022. július 20., szerda

Dublin - Day 2

A dublini kirándulás második napja is tele volt élményekkel.

A délelőtt során kollégáimmal azon fáradoztunk, hogyan tudnánk a tanítványainkból kérdések segítségével kihámozni mindazt, amit amúgy is tudnak - illetve hogyan lehetne az angol szavak jelentését szótár vagy tanári segítség nélkül is megfejteni.
Kulcsszó: MARSBAR
Csapatunk egyébként nagyon színes: olasz, spanyol, német és bolgár kollégákból áll; Magyarországot hárman is képviseljük.

A nap további érdekességeket is tartogatott: délután idegenvezetőnk mutatta meg Dublin kevésbé ismert pontjait, az ír kultúra nyomán jártuk a várost. James Joyce, Francis Bacon nyomában. Megnéztük a legrégebbi színház épületét és Molly Malone szobrát. Molly egy halász volt, aki a város utcáin kis kocsijáról árulta portékáját, míg meg nem halt. A népdal szerint azóta Dublin utcáin kísért. A dal a város nem hivatalos himnusza lett (https://www.youtube.com/watch?v=q9Deeh9n-VI&ab_channel=KoenInPraag), Mollynak pedig szobrot állítottak az írek. Ha valaki meglátogatná a szobrot, ne felejtse megérinteni Molly kebleit - állítólag szerencsét hoz. 

A színes ajtók itt is felkeltették az érdeklődésemet - a legenda szerint a György-kori épületek ajtajait azért festették színesre (ellentétben a Londonban megszokott fekete ajtókkal), hogy gazdáik jó néhány Guiness után is haza találjanak.
 







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése