2022. július 21., csütörtök

Dublin - Day 3

 Feladat alapú tanulás, avagy hogyan engedjük át a gyeplőt a diákoknak a nyelvórán

A mai délelőtt rendkívül kreatívan telt. A feladatot egy papír pohár tartalmának feldolgozása jelentette, egy rövid történetet kellett írnunk és előadnunk. Amint a mellékelt képen látható, a pohárban meglehetősen hétköznapi tárgyak voltak. Az előadások után kérdésekkel ellenőriztük, hogy a közönség megértette a történetet - így a nyelvtanulás során elsajátítandó készségek közül többet is gyakorolhattunk. 
A kreativitás itt még nem ért véget - a következő feladatban az általunk készített absztrakt rajzokhoz írtunk verset, rövid színdarabot, mesét és rappet. A multidiszciplinaritás maradéktalanul megvalósult.
A délutánt az Ír Emigráció Múzeumában, az EPIC-ben töltöttük. Ez a kiállítás az ír diaszpóra és a más országokba kivándorlás történetét mutatja be roppant interaktív formában. Kedvencem az ír irodalmat bemutató könyvtár terem volt - benne a következő idézettel: Egy ír a drámaírásban alkotott nagyot. Írt egy darabot, melyben nem történik a világon semmi - kétszer. (Samuel Beckett: Godot-ra várva)
 






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése